august 25, 2020În urma apelului internațional lansat de L Agence Universitaire de la Francophonie (AUF), de susținere a inițiativelor universitare legate de pandemia de SARS-CoV-2, Proiectul „Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-CoV-2 (3D4Protect)” propus de Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor (CE-PP), din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a fost selecționat, alături de alte 91, dintr-un total de 2000 de propuneri din peste 75 de țări. De fapt, din România au fost selecţionate trei proiecte, dintre care două aparțin Universităţii Dunărea de Jos.
„Proiectul nostru, 3D4Protect, finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în cadrul competiției internaționale de proiecte destinate acțiunilor de reducere a impactului pandemiei COVID-19, este o formă a recunoaşterii valorii tinerilor cercetători de la Facultatea de Inginerie. Ne bucurăm că am fost selectați și mulțumim, totodată, AUF pentru inițiativă”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, unul dintre inițiatorii 3D4Protect. Acesta a fost realizat pe baza experienței obținute în cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, prin fabricarea, în perioada 16 martie – 1 iunie, a aproximativ 3000 de viziere de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Produsele obținute prin imprimare 3D au fost donate instituţiilor aflate în prima linie în Galaţi, Brăila, Tecuci, ajun- gând chiar și în Republica Moldova. La acel moment, tinerii cercetători din universitatea gălățeană au avut ajutor din partea comunității: primele 1200 de viziere au fost realizate în cadrul parteneriatului dintre CE-PP și Fundaţia Comunitară, MultiPrint, DEM MEDIA, Asociaţia EDU21, iar peste 1600 de viziere în cadrul parteneriatului cu Consiliul Judeţului Galaţi.
„De această dată, am primit o finanțare de 11 000 de euro și trebuie să realizăm, până la sfârșitul lunii august, 1700 de viziere fixe şi cu ecran rabatabil şi 300 de semi-măști, care vor merge către șase spitale din oraș și către Primăria Galați. Este vorba despre Spitalul de Urgență Sf. Apostol Andrei, Spitalul de Boli Infecțioase, cel de Psihiatrie Elisabeta Doamna, Spitalul CFR, Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan și Spitalul Militar de Urgență Dr. Aristide Serfioti Galați. În plus, cu ajutorul medicilor de la ATI, am realizat și testarea vizierelor noastre în vederea atestării lor și anunțăm cu bucurie că au trecut cu brio testele de rezistență la dezinfectare, așa că, în cel mai scurt timp, vom primi avizul de la Ministerul Apărării Naționale”, a explicat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău.
Practic, vorbim despre un proiect la care participă cinci oameni inimoși, dintre care patru sunt doctoranzi. La numai 27 de ani, drd. ing. Nicoleta-Violeta Stanciu este directorul 3D4Protect, fiind ajutată de ing. Nicoleta Mihai și drd. ing. Mădălina Constantinescu și sprijinită de prof. dr. ing. Cătălin Fetecău și drd. ing. Iulian Manole. De asemenea, prof. dr. ing. Elena Scutelnicu, decanul Facultății de Inginerie, a susținut proiectul din toate punctele de vedere.
„Ne bucurăm că tinerii noștri cercetători sunt atât de implicați și se gândesc la soluții inteligente pentru binele comunității. În plină stare de urgență, echipa a lucrat zi-lumină pentru a realiza aceste viziere și bucuria de a-și vedea roadele muncii folosite în prima linie, salvând vieți, a fost neprețuită. Sperăm să inspirăm pe cât mai mulți viitori ingineri”, a declarat prof. univ.dr. Cătălin Fetecău.
Proiectul 3D4Protect este realizat în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Galați și MultiPrint SRL. AUF reunește peste 1000 de instituții academice francofone din 118 țări și operează în zece regiuni ale lumii, inclusiv în Europa Centrală și de Est.
Sursă: https://www.agir.ro/ [...]
Citește mai mult...
august 19, 2020Aviz tehnic temporar nr. 2020754 pentru produsul:
Vizieră de protecţie rabatabilă [...]
Citește mai mult...
august 19, 2020Aviz tehnic temporar nr. 2020753 pentru produsul:
Vizieră de protecţie fixă [...]
Citește mai mult...
mai 28, 2020Cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanțare în cadrul competiției internaționale „Appel à projets international AUF COVID-19”.
Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție care susține cooperarea și solidaritatea între instituțiile universitare francofone și favorizează dezvoltarea învățământului superior și a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unități de învățământ superior și de cercetare din 118 țări din toată lumea.
Competiția „Appel à projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universitățile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanțarea proiectelor de cercetare destinate unor acțiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.
La competiție au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universitățile afiliate AUF.
Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanțare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universitățile din România.
De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați provin două din cele trei proiecte românești selectate.
Proiectul gălăţean care a primit cea mai mare finanţare, în valoare de 40.000 de euro, este „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători și specialiști de la Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, coordonat de prof. univ. dr. Petru Alexe. Director de proiect este șef lucr. dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală as. univ. dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și Luminița Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.
„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)” este cel de-al doilea proiect câştigător, depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină și Farmacie, Colegiul Medicilor Galați și SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanțare este de 19.000 euro.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
mai 27, 2020Cercetătorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale „Appel a projets international AUF COVID-19”, anunţă Biroul de presă al universităţii gălăţene.
Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituţie care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unităţi de învăţământ superior şi de cercetare din 118 ţări din toată lumea.
Competiţia „Appel a projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universităţile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanţarea proiectelor de cercetare destinate unor acţiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.
La competiţie au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universităţile afiliate AUF.
Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanţare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universităţile din România.
De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi provin două din cele trei proiecte româneşti selectate.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
mai 27, 2020Primul proiect a fost realizat de mai mulţi profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei. Cercetătorii au lucrat timp de câteva săptămâni şi au realizat un proiect care vizează tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID cu ajutorul ozonului. Pentru acest lucru este nevoie de un aparat care costă aproape 40.000 de euro, bani care vor fi asiguraţi de organizatorii concursului.
Aparatul va fi amplasat la Spitalul Judeţean din Galaţi şi va fi folosit sub coordonarea medicului Alexandru Nechifor. Acesta spune că aparatul are trei avantaje mari care vor salva numeroşi pacienţi.
Cel de al doilea proiect câştigător se numeşte 3D4Protect şi aparţine cadrelor didactice de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Proiectul vizează fabricarea la imprimanta 3D a unor dispozitive de protecţie împotriva virusului.
„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect), depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi şi SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 euro”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.
La concursul internaţional au participat aproximativ 2.000 de proiecte de la centre universitare din întreaga lume. Printre câştigătorii care vor primi finanţare sunt doar 16 echipe din Europa.
Citește mai departe…Â [...]
Citește mai mult...
mai 27, 2020Cercetătorii gălăţeni au câştigat două concursuri şi vor primi finanţare pentru două proiecte cu iniţiative anti-COVID. Specialiştii vor primi bani pentru a aduce la Galaţi un aparat care face ozonoterapie şi pentru a fabrica la imprimanta 3D dispozitive de protecţie împotriva virusului.
Primul proiect a fost realizat de mai mulţi profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei. Cercetătorii au lucrat timp de câteva săptămâni şi au realizat un proiect care vizează tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID cu ajutorul ozonului. Pentru acest lucru este nevoie de un aparat care costă aproape 40.000 de euro, bani care vor fi asiguraţi de organizatorii concursului.
Aparatul va fi amplasat la Spitalul Judeţean din Galaţi şi va fi folosit sub coordonarea medicului Alexandru Nechifor. Acesta spune că aparatul are trei avantaje mari care vor salva numeroşi pacienţi.
„Îi vizăm pe pacienţii în stare critică. Aparatul asigură o procedură de care avem mare nevoie. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon. Trei lucruri importante rezolvă aparatul: rezolvă partea de hipoxie, adică oxigenarea ţesuturilor, are efect direct asupra membranei virusului pe care nu-l omoară, dar nu-l lasă să se dezvolte, şi opreşte crearea de cheaguri de sânge. Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică. Aparatul există, în timpul acestei epidemii nu a fost folosit. Aparatul a mai fost folosit în 2003 în timpul epidemiei de SARS”, a explicat, pentru Mediafax, medicul Alexandru Nechifor.
Cel de al doilea proiect câştigător se numeşte 3D4Protect şi aparţine cadrelor didactice de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Proiectul vizează fabricarea la imprimanta 3D a unor dispozitive de protecţie împotriva virusului.
„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect), depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi şi SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 euro”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.
La concursul internaţional au participat aproximativ 2.000 de proiecte de la centre universitare din întreaga lume. Printre câştigătorii care vor primi finanţare sunt doar 16 echipe din Europa.
Sursă: stiri.tvr.ro [...]
Citește mai mult...
mai 26, 2020Cercetătorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale „Appel à projets international AUF COVID-19”.
Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituţie care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unităţi de învăţământ superior şi de cercetare din 118 ţări din toată lumea.
Competiţia „Appel à projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universităţile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanţarea proiectelor de cercetare destinate unor acţiuni de reducere a impactului pandemiei COVID-19.
La competiţie au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universităţile afiliate AUF. Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanţare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universităţile din România.
De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi provin două din cele trei proiecte româneşti selectate:
-„Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, coordonat de prof. univ. dr. Petru Alexe. Director de proiect este şef lucr. dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală as. univ. Dr. Alexandru Nechifor.
Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Luminiţa Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 40.000 euro;
-„Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)”, depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi şi SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 de euro.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
mai 23, 2020Proiectul „Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)” propus de Centrul de excelenta Prelucrarea Polimerilor, din cadrul Facultatii de Inginerie, a fost selectionat alaturi de alte 91 de proiecte din cele 2000, în urma apelului internațional lansat de L’ Agence Universitaire de la Francophonie – AUF, de susținere a inițiativelor universitare legate de pandemia de COVID-19.
Din Romania au fost selectionate 3 proiecte, dintre care doua sunt ale Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati.
Este si o forma a recunoasterii valorii tinerilor cercetatori de la Facultatea de Inginerie! La numai 27 de ani, doctoranda Nicoleta STANCIU este director de proiect.
Multumiri colegilor mei si doamnei decan Scutelnicu Elena pentru sustinere!
Multumiri Agence Universitaire de la Francophonie – AUF pentru initiativa! [...]
Citește mai mult...
mai 14, 2020Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor (CE-PP) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fabricat, in perioada 16 martie – 13 mai 2020, 2000 de viziere de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Vizierele au fost donate instituţiilor aflate în prima linie în Galaţi, Brăila, Tecuci și chiar în Republica Moldova.
Primele 1200 de viziere au fost realizate în cadrul parteneriatului dintre CE-PP și Fundaţia Comunitară, MultiPrint, DEM MEDIA, Asociaţia EDU21, iar 800 de viziere în cadrul parteneriatului cu Consiliul Judeţului Galaţi.
Partenerii au achiziţionat consumabilele necesare realizării vizierelor, iar CE-PP a contribuit prin proiectarea (modelarea CAD-CAE), realizarea prin imprimare 3D şi montarea acestora.
Mulţumim sponsorilor care au contribuit la realizarea celor 2000 de viziere:
– Societatea civilă profesională de avocaţi „Daghie & Asociații”, Criomec S.A., Liberty Steel S.A., Mairon Galați S.A., Criden Construct SRL, Duramac Steel SRL, B.E.J. Caraman Cosmin, Ioniță Medical Clinic SRL, Izonav, Geroco Team, Rares Ioanițescu, Cristian Dobre, Ruxanda Șerban, Creativ Azt Mechanical SRL, Upyourbrand şi Mihaela Mocănelu, care au achiziţionat şi/sau donat sume de bani în vederea achiziţionării a 9 imprimante 3D;
– Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a donat sume de bani în vederea achiziţionării de materiale consumabile;
– Pizzarela Galati, Restaurant Hazard Galaţi, Wow Pizza Galaţi, Autoservire Dodo Food, Restaurant Bordeaux, care au oferit masa de prânz pentru echipa implicată în realizarea de viziere. [...]
Citește mai mult...
aprilie 16, 2020Facultatea de Inginerie din Galați cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei a început producerea a 200 de viziere solicitate de Episcopia Basarabiei de Sud, pentru a fi oferite spitalelor din Republica Moldova.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 15, 2020Prin protocolul dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, la solicitarea Preasfinţitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sus, s-a hotărât ajutorarea cadrelor medicale din cele trei spitale nominalizate de chiriarh.
Cu bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopului Dunării de Jos, au fost oferite ,pentru început, sumele necesare confecţionării a 200 de viziere.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 8, 2020Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vine în sprijinul personalului medical prin realizarea de echipamente de protecţie împotriva noului coronavirus. Până în prezent, prin folosirea mai multor imprimante 3D, în laboratoarele facultăţii au fost realizate peste 400 de viziere, acestea fiind donate cu titlu gratuit spitalelor.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 2, 2020Astfel, echipamentele de protecţie de care medicii au nevoie în lupta cu noul coronavirus se fac acum şi la Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi.
„Realizăm viziere, suporți pentru viziere, în parteneriat cu mai multe firme din oraș care ne asigură ecranul de protecție tăiat pe plottere”, a spus Cătălin Fetecău, profesor universitar, precizând că toate vizierele vor ajunge la medicii din judeţ.
Universitarii nu sunt lăsaţi singuri. Sprijinul primit din partea autorităţilor îi ajută să producă din ce în ce mai multe echipamente.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 2, 2020Specialiştii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi fabrică viziere şi măşti de protecţie pentru cadrele medicale. Ei folosesc o procedură modernă, prin imprimare 3D, iar produsele obţinute în laboratoarele Facultăţii de Inginerie sunt donate spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Până în prezent, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au fost fabricate 370 de viziere, dar numărul solicitărilor este mult mai mare. De asemenea, profesorii implicaţi în acest proiect spun că, din cauza utilizării excesive a imprimantelor 3D, echipamentele cedează.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 2, 2020Specialiștii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați fabrică viziere și măști de protecție pentru cadrele medicale. Ei folosesc o procedură modernă, prin imprimare 3D, iar produsele obținute în laboratoarele Facultății de Inginerie sunt donate spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Până în prezent, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost fabricate 370 de viziere, dar numărul solicitărilor este mult mai mare. De asemenea, profesorii implicați în acest proiect spun că, din cauza utilizării excesive a imprimantelor 3D, echipamentele cedează, potrivit Mediafax.ro.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
aprilie 2, 2020Şi universităţile se alătură luptei împotriva coronavirusului, în România. În Galaţi, profesorii de facultate profită de imprimantele 3D din laboratoarele de inginerie pentru a produce viziere pentru medicii din judeţ. Universitarii colaborează şi cu firmele din oraş, dar şi cu autorităţile locale.
Echipamentele de protecţie de care medicii au nevoie în lupta cu noul coronavirus se fac acum şi la Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi.
Cătălin Fetecău, profesor universitar: Realizăm viziere, suporți pentru viziere, în parteneriat cu mai multe firme din oraș care ne asigură ecranul de protecție tăiat pe plottere.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
martie 27, 2020Jandarmii gălățeni au primit 14 vizete realizate cu ajutorul inginerilor și a imprimantei 3 D de la „Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor (CE PP)” din cadrul Facultății de Inginerie – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați.
Cele 14 vizete au fost realizate sub coordonarea și la inițiativa profesorului universitar dr. ing. Cătălin Fetecău, președintele Senatului Universității, care a decis să pună în slujba comunității atât cunoștințele teoretice cât și baza materială a Facultății de Inginerie.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
martie 26, 2020“În cadrul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Maternitatea „Buna Vestire” din municipiul Galaţi, instituţie medicală desemnată pentru primirea gravidelor cu COVID-19, se desfăşoară în aceste zile programul de sprijinire a personalului medical al maternităţii cu produse de dezinfectare şi materiale de protecţie”, transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos.
“Astfel, Centrul arhiepiscopal în colaborare cu Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, oferă materiale de igienă şi viziere. Acestea vor fi oferite medicilor, asistentelor şi infirmierelor de la Maternitatea „Bunavestire” pentru protecţia împotriva coronavirusului.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...
martie 25, 2020Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vine în sprijinul personalului medical cu echipamente de protecţie realizate prin imprimare 3D. În momentul de faţă se aşteaptă avizarea acestor echipamente din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România şi se fac demersuri pentru încheierea unor parteneriate cu firme ce doresc să doneze materialele necesare pentru obţinerea vizierelor şi măştilor de protecţie.
După ce a creat un dezinfectat efficient împotriva coronavirusului, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi vine cu o nouă premieră. Este vorba despre echipamente de protecţie realizate prin imprimare 3D.
Citește mai departe… [...]
Citește mai mult...